Ons werk speelt zich af binnen in leidingen, verborgen voor de omgeving, dus het is moeilijk om u te laten zien wat we doen. We werken onder zeeniveau, ondergronds en in gebouwen. We gebruiken bekledingstechnieken die weinig verstoring met zich meebrengen om uw leidingen te vernieuwen. De meeste mensen praten niet over het vernieuwen van leidingen. Je denkt niet na over je leidingen voordat dat moet – maar dan moet het ook echt. Wij hebben 50 jaar ervaring en we geven graag antwoord op uw vragen – via de telefoon, via e-mail of in een persoonlijk gesprek. Onze klanten bestaan uit het openbare waterleidingnet en –riool, openbare gebouwen, aannemers, lokale verenigingen, gezamenlijke eigendommen, industriële gebouwen en particuliere huis- of perceeleigenaren. Oliner System is gespecialiseerd in markten waar we innovatieve oplossingen kunnen bieden in gebouwen, openbaar water en – in de nabije toekomst – de olie- en gasindustrie. Onze focus ligt op structuur, SYSTEEM, opleiding, standaardisatie en uitvoering van renovatie en opnieuw bekleden van het binnenwerk van pijpleidingen.

Onze vier hoofddoelen zijn:

  • Ontwikkelen van uitzonderlijk hoogwaardige leidingrenovatieproducten die aangepast zijn aan de bestaande architectuur, het lokale klimaat en de verwachting van de klant met betrekking tot de levensduur.
  • Zo min mogelijk ongemak bieden voor bewoners terwijl we ons werk uitvoeren, zodat tijdelijk andere woonruimte zoeken niet meer nodig is.
  • Bekledingstechnologieën bieden voor de particuliere en zakelijke sector.
  • Creëren van rendabele oplossingen voor de klant. Sleufloze technologie is een win-winsituatie: voordelig voor het milieu, minimale verkeerschaos voor weggebruikers en minimaal ongemak voor de bewoners. De kosten zijn lager dan bij het slopen van delen van gebouwen en openleggen van straten. Oliner System is opgericht als het zusterbedrijf van de Olimb Group, met het motief om bestaande producten, systemen en methoden van de Olimb Group na te maken en op te waarderen om aan de eisen van een groeiende internationale markt te voldoen. Olimb werd opgericht in 1957, en tegenwoordig hebben we 120 werknemers die samen voor een omzet van 40 miljoen dollar zorgen. Met de ontwikkeling van het nieuwe merk “Oliner Systems” ondersteunen we onze groeidoelstellingen op de wereldwijde markt. De oprichter, Kristian Olimb, was betrokken bij de bouw van de eerste fabriek voor herbekledingsproducten in Londen in het midden van de jaren 70.

Onze constructieafdeling (Olimb Anlegg AS) omvat vrijwel alle no-dig methoden om nieuwe pijpleidingen te verkrijgen zonder te hoeven graven. In 2015 werd Oliner actief op de Nederlandse markt.