Leidingbekledingsdiensten voor gemeenten

Oliner was een van de eerste bedrijven ter wereld die zich bezighielden met pijpleidingrenovatie. De methoden en producten zijn natuurlijk verbeterd sinds we begonnen, maar het principe is hetzelfde gebleven.

Het vernieuwen van gemeentelijke afvoeren en riolen met verharde mantels van polyester, tot 152 cm in doorsnee, met een dikte tot wel 5 cm en een lengte tot 250 meter per keer. Vandaag de dag kunnen we een leiding in één dag renoveren! Binnen een paar uur is de oude leiding opgewaardeerd tot een nieuwe beklede leiding. We hebben veel tijd en middelen besteed aan de verdere ontwikkeling van methoden die de industrie op het punt hebben gebracht waar we ons op dit moment bevinden. (Het klimaat en de topografie in Noorwegen heeft ons voor veel uitdagingen gesteld – en veel oplossingen gebracht.) Economische en milieuvoordelen hebben ertoe geleid dat onze expertise en technologie steeds meer gebruikt wordt.

Het bekleden van gemeentelijke leidingaansluitingen is een gespecialiseerde sleufloze technologie waarvoor expertise nodig is en ervaring met verschillende projecten, locaties en gespecialiseerde apparatuur. Oliner heeft een bewezen ervaring van meer dan drie decennia aan succesvolle projecten.

Sleufloze technologie biedt een rendabel alternatief voor het vervangen van rioolleidingen. Dit wordt Cured-In-Place Pipe (CIPP) genoemd. CIPP betekent dat er een leiding wordt gecreëerd binnen in de bestaande leiding, met een bekleding en speciale epoxyharsen, die de structurele kracht van een nieuwe leiding hebben, zonder gebouwen, vloeren, trottoirs, straten of aangelegd groen te beschadigen. Dit proces wordt nu al meer dan 30 jaar gebruikt, en Oliner is een van de initiatiefnemers van de industrie!

Veel gemeenten komen nu tot de conclusie dat bestaande riolen en hemelwaterafvoerpijpen defecten beginnen te vertonen vanwege hun leeftijd. Deze defecten worden meestal veroorzaakt door scheuren in de leiding, wortelinfiltratie, losgeraakte of kapotte verbindingsstukken of corrosie. De toestand van deze defecte ondergrondse gemeentelijke rioolleidingen en hemelwaterafvoerpijpen verslechtert alleen maar, en wij bieden de oplossing!